Microblading *

Microblading

Wat is microblading?

 

Microblading is geen onbekende term meer.

Het is een nieuwe techniek om permanente make up aan te brengen voor bijvoorbeeld je wenkbrauwen.

Nu vraag je je af, hoe werkt microblading?

Er word gebruik gemaakt van een speciale pen dat een flinterdun mesje bevat. Hierdoor is het mogelijk om fijne hairstrokes te ’krassen’ in de bovenlaag van de huid. Het vlijmscherp mesje glijdt als het ware in de opperhuid mee met de haargroeirichting van je wenkbrauwen. De hairstrokes worden getekend tussen de bestaande wenkbrauw haartjes. Dit zorgt ervoor dat je een natuurlijke look krijgt. De getekende wenkbrauw haartjes zijn hierdoor bijna niet te onderscheiden van echte!

Vervolgens wordt de juiste kleurpigment aangebracht in de hairstrokes. Op deze manier neemt je huid de kleurpigment beter op. De opname van de kleurpigment is afhankelijk van je huidtype.

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen die mooie, volle wenkbrauwen willen. Enkele voordelen van microblading:

 

Bij weinig tot geen haargroei van je wenkbrauwen kun je op deze manier toch volle wenkbrauwen krijgen.

Heb je geen wenkbrauwen dan kun je nieuwe wenkbrauwen laten creëren (bv na chemobehandeling of haarziekte)

Wenkbrauwen die goed gevormd zijn kunnen je ogen een lift geven. Hierdoor krijg je een frisse uitstraling.

Elke dag bespaar je tijd doordat je je wenkbrauwen niet meer bij hoeft te tekenen.

Heb je reeds permanente make up? Dan raden we je aan eerst een adviesgesprek in te plannen, dan kunnen we kijken in hoeverre de pmu is vervaagd en of microblading mogelijk is. Is de pmu te goed zichtbaar dan raden we je aan dit eerst weg te laten laseren voor het mooiste resultaat. Uiteraard kun je daarvoor ook terecht bij ons!

 

Microblading is uiteraard ook  geschikt voor Alopecia-patiënten. Alopecia Areata is een huidziekte die haaruitval veroorzaakt. Als groot onderdeel van je uiterlijk is het voor zowel mannen als vrouwen een harde confrontatie als ze hun haar verliezen. Alopecia uit zich o.a. in verlies van wenkbrauwen en wimpers.

 

De microblading behandeling vereist secuurheid en wordt daarom uitgevoerd door Marleen Decorte zij is gespecialiseerd in microblading, Als Phibrows artiste en gediplomeerde specialiste is ze opgeleid bij toonaangevende bedrijven in de permanente make up wereld, ze heeft intense trainingen afgerond en laat zicht jaarlijks bijscholen in het buitenland, Zij werkt altijd met de nieuwste technieken! Uw garantie voor Kwaliteit.

 

 

De behandeling:

 

Zorg dat je voor de behandeling goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten.

Neem minstens 24 uur voor de behandeling geen aspirine of ibuprofen.

Kom liefst opgemaakt zoals u gewoonlijk doet, het helpt bij het inschatten van uw persoonlijkheid en wensen. Uiteraard is het geen verplichting.

Je krijgt bij ons voor je behandeling een vragenlijst met ongeveer volgende vragen:

Hebt u reeds permanente make-up gehad? Uw medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie, diabetisch, astma, oedeem, kelloïdvorming, huidziektes, herpes….

Wij brengen geen permanente make-up aan:

  • Als je zwanger bent.
  • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs.
  • Op een oud litteken dat minder dan een 6 maand oud is.
  • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet is genezen.

Heb je één van onderstaande aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica dan raden we je toch af om permanente make-up aan te brengen. Wil je toch pmu overleg dan eerst met je arts.

  • Diabeten
  • Hemofilie
  • Chronische huidziekte
  • Immuunstoornis
  • Hart of vaatziekte.

Wij als artiest nemen de tijd voor je en streven naar perfectie!

Zorg dat je genoeg tijd vrijmaakt in je agenda en niet op hete kolen zit ivm tijd.

Wij starten niet met de behandeling tot je 100% tevreden bent met de voortekening!

Vertrouw op uw permanent make up specialiste!

 

De nabehandeling:

U krijgt van ons een lijst mee met de nodige uitleg over de nazorg van de permanente make-up.

Lees deze aandachtig en volg ze zo goed mogelijk op!

Als je alle nazorg goed uitvoert zal de permanente make-up mooi genezen en krijgt u het beste resultaat:

-Het is belangrijk dat je regelmatig de pigmentatie met een geadviseerd zalfje insmeert met behulp van een wattenstaafje.

– Zorg ervoor dat het niet uitdroogt, dit veroorzaakt korstvorming en zal de kwaliteit van uw pigmentatie beïnvloeden .

– Geen sauna of stoombad nemen.

– Geen zonnebank of intensief zonnen

– Niet met water aan de pigmentatie komen.

– Geen make up op de behandelde zone brengen.

– Niet wrijven of krabben.

 

 

 

DE MEEST GESTELDE VRAGEN

 

Doet het pijn?

Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij onze verdovingscrème zult u amper iets voelen en word de pijn tot een minimum beperkt.

 

Voor wie is de permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Bij dunne of bijna geen haartjes op de wenkbrauwlijn, voor wie een meer uitgesproken vorm wil, voor wie asymmetrische wenkbrauwen heeft, bij volledig verlies van de wenkbrauwhaartjes. (bvb alopecia, na chemotherapie …)voor wie een volledig nieuwe vorm wil, kleurloze lippen, tranende ogen, wie moeilijkheden heeft met het aanbrengen van een eyeliner. Ook mensen die moeilijk kunnen zien of die een bril dragen. Mensen die veel sporten, mensen die ooit Permanente Make up heb laten plaatsen en deze terug willen bijwerken. Wie allergisch is voor de traditionele make up! Permanente make up wordt steeds vaker aangeraden door oogartsen, dit voor het uitsluiten van irritaties en oogontstekingen ten gevolge van traditionele make up.

 

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

De permanente make-up zal in de loop der tijd vervagen. Dat komt door de natuurlijke cel vernieuwing, het afweersysteem en de invloed van Uv-licht. Over het algemeen blijft het twee tot vier jaar zitten en is verschillend van persoon tot persoon. 

 

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Neen, de eerste week zal de pigmentatie merkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van ongeveer 2 tot 3 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn de kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

 

Uit hoeveel keer bestaat een behandeling?

Het zetten van wenkbrauwen, lippen en eyeliner bestaat, afhankelijk van de persoon, uit 1 of 2 behandelingen (steeds in de prijs inbegrepen tenzij bij promoties). Het pigment dat tijdens de 1e behandeling in de huid wordt gebracht zal na 1 week ongeveer 30-40% van zijn kleur hebben verloren, daarom kan het belangrijk zijn dat u een 2e keer langs komt voor de nabehandeling (na 4 weken).

 

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2 uur tot 2 1/2 uur.

 

Ik moet bloedverdunners nemen , is het plaatsen van permanente make up een probleem? 

Hoe dunner het bloed , hoe meer kans u hebt op lichte bloeding tijdens de behandeling . Het kan als gevolg hebben dat een deel van het ingebrachte pigment er weer uitbloedt. Indien u om medische redenen dagelijks bloedverdunners dient te nemen, kan u best eens informeren bij uw arts of u er een dag mee mag stoppen.

 

Is permanente make-up veilig?

Ja! Wij werken uitsluitend volgens de hygiënische normen opgelegd door Fod Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu: Hygiënische normen Permanente make up opgelegd door Fod Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

 

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

 

DE PRIJZEN:

MICROBLADING: 320€

 

 Contact:

Er staat zoveel mogelijk informatie over PMU op deze website. Mocht je vragen hebben of wil je contact opnemen kan dat via telefoon, WhatsApp, instagram of email.

NEEM CONTACT OP